18
okt | 00:14

Mårten Mickos – Att vända en nackdel till en tillgång

18 oktober,00:14 av Anne Lidgard

Nätverket Silicon Vikings har nu fyllt hela 15 år, och firade det hela med en trevlig tillställning på Blackbox Mansion i Menlo Park. En av huvudtalarna var Mårten Mickos, en känd profil i entreprenörskretsar, numera VD för molntjänstföretaget Eucalyptus. Det var han som var VD för MySQL i sju år innan det köptes av Sun Microsystems för exakt 1 miljard dollar.

På temat hur man vänder en nackdel till en tillgång, dvs en viktig egenskap i entreprenörskapet, höll han ett mycket underhållande tal, som jag gärna delar med mig ett klipp av här nedan. I USA är att vara socialist ett skällsord, och numera, istället för att förklara att Finland knappt haft några socialistiska regeringsmedlemmar sedan andra världskriget bejakar han det bara och säger: javisst, vi är jättebra på socialism, allt kretsar kring det sociala nu, sociala medier etc…Våra ungdomar i framtiden kommer att tycka att Marx bara var en parentes i den social(istisk)a historieskrivningen!

Här kommer några delar av talet:

www.siliconvikings.comInga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter