12
Nov | 10:04

Moedas kabinett tar form, alla utom en ledamot utsedda.

12 november,10:04 av Dan Andrée

moedas
Foto: European Commission

Det är ett relativt ’politiskt’ kabinett i första hand personer som han känner sedan tidigare och inte med så mycket forskningserfarenhet. Det gäller exempelvis hans val av kabinettschef Antonio Vicente som var hans kabinettschef i Lissabon. Vice kabinettschefen, Giulia del Brenna kommer från DG ENTR och har varit ansvarig för det ’grekiska krispaketet’.

Ett bra tillskott bör vara Maria da Graca Carvalho som ju var tippad som kommissionär själv med blir nu rådgivare till Moedas. Hon är f.d. MEP och var tongivande i förhandlingen av H2020 och henens ’portfölj’ i kabinettet blir just H2020 samt ERA. Vygandas Jankunas från DG MARKT har hand om SME, finansiella instrument och KET. Alfredo Sousa, ansvarig för kommunikation och relation med parlamentet, har ett förflutet i parlamentet. Ännu så länge har man inte plockat något från DG RTD vilket är märkligt men det finns ännu en post att fylla av de totalt sex!Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter