11
Nov | 16:23

Fler olika röster om innovationshöjd

11 november,16:23 av Jan Sandred

Cecilia Nahnfeldt

”En ny och komplex konstellation av involverade parter, kunskaper, metoder och gestaltningar eller presentationsformer.”

Cecilia Nahnfeldt, Forskningschef Svenska Kyrkan

Mikolaj_Norek

”Innovationshöjden är starkt kopplat till en slags reflektionsgrad av innovatören. Har personen (eller kanske ett helt företag/ett helt system) förståelse (och agerar därefter) för dess embeddedness och interdependence med samhället/systemet/andra innovatörer omkring? Innovationer som inte ses och förstås i koppling och samband med omvärlden tycker jag förmår aldrig riktigt nå innovationshöjd. ”

Mikolaj Norek, Forum for Innovation Management

Mats Tyrstrup

”Innovationshöjd är avståndet mellan en innovation och vad vi tidigare kunde eller visste om något som har anknytning till innovationen. Hjulet, och i förlängningen kärran, har exempelvis hygglig höjd jämfört med att släpa på eller bära saker.”

Mats Tyrstrup, ekonomie doktor, Handelshögskolan i Stockholm

Anna Aspgren

”Innovationshöjd för mig innebär i vilken mån en uppfinning/tjänst/produkt skapar helt nya möjligheter som inte funnits förut. Om det finns en ’wow’-faktor som gör att man säger Wow – kan man göra så! – då är det verkligen innovationshöjd.”

Anna Aspgren, Avdelningschef Innovationskontor Väst

 Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter