13
jan | 12:52

Ytterligare röster om innovationshöjd

13 januari,12:52 av Jan Sandred

Jan Axelsson

”Att vara steget före alla andra, förstått och förverkligat vad ingen annan gjort”

Jan Axelsson, Samverkansdirektör, Linköpings Universitet

Jonny Paulsson

”Innovationshöjden är kontextuell. Det betyder att ’det beror på’. Är lösningen ny i kommunen, i skolvärlden, i Sverige, i EU, i världen? Inom InnOff tycker vi att en rimlig nivå är nationellt. Det betyder att det är tillräcklig innovationshöjd om en lösning tex finns i UK så tar en kommun in den i Sverige och försvenskar den efter vår kontext. Inom FRÖN talar vi om nyskapande och bärkraftiga idéer.”

Jonny Paulsson, Programledare VINNOVA

Leif Denti

”Innovationshöjd för mig är ett ord som beskriver den överdrivna jakten på stora innovationer som kommer lösa allt – gärna nya sexiga produkter från privat sektor. Det är ett överdrivet fokus på innovationers originalitet. Det viktigaste med en innovation är snarare att den skapar ett värde och att den blir av (blir genomförd). Vi måste ta ned innovationshetsen på jorden.”

Leif Denti, Fil. Dr i innovationspsykologi, Göteborgs universitet, grundare av tusentips

kreugermartin”Innovationshöjd är skillnaden mellan en bra idé och ett lyckat genomförande. Idéer kan vara hur lysande och originella som helst – de är ändå inga innovationer förrän de har förändrat något i verkligheten. Innan dess saknar de innovationshöjd och har därmed inte heller ett konkret värde. Vi blandar dagligen ihop dessa begrepp. Om en innovation dessutom är osynlig och immateriell, som exempelvis en ny arbetsrutin, strategi eller marknadsposition, sker tankefelet ännu lättare. Idéer är lätta att älska. Men låt dem hålla vad de lovar innan du gifter dig med dem.”

Martin Kreuger, journalist, grundare av tusentips.seInga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter