28
okt | 11:16

Har du tips på sociala innovationer?

28 oktober,11:16 av Anna Edwall

I samband med konferensen SI Summit – Shaping a Nordic model for social innovation den 24-25 november i Malmö startar Mötesplats Social Innovation en satsning på att lyfta fram goda exempel på sociala innovationer. Det gör de genom att lyfta fram 10 sociala innovationer i en utställning på konferensområdet.

Jag kommer att delta i en panel under konferensen. Temat för den sessionen är Samverkan och finansiering för integration.

 Har du förslag på en innovation eller vill läsa mer om panelen/konferensen? Kolla in här!

 

 

 

 Kommentarer (1)

  1. 29 oktober 2015,19:33
    Steve Cook kommenterar:

    Jag vill rekommendera Comic Health. En idé som föds på en Vinnova finansierad hackathon (Vitaliserande Hack) och som har gått från styrka till styrka. Comic Health ökar tillgängligheten i vården med hjälp av säkerställda diagramserier som visar med enkla instruktioner vad som jä ser under ett vårdbesök. Pilotprojekt och testbädd har gjorts bland annat på Angereds Närsjukhus. Den ung och mycket driven entreprenörsanda bakom innovationen har en fantastiskt och talande berättelse om hur de driver utvecklingen vidare med hjälp av olika affärs- och innovationstävlingar.

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter