30
apr | 09:00

Högkvalitetsspel för inlärning av svenska

30 april,09:00 av Anna Edwall

Nyckeln till att som invandrare få ett jobb i ett svenskt företag i morgon är att lära sig svenska. ”Aktiv Svenska” avser att utveckla ett heltäckande spel ”för inlärning av kunskap” genom att använda den senaste forskningen inom ”serious games in education” och ”gamification”.

  1. Varför social innovation?

Social innovation är viktigt eftersom samhället alltid förändras. Och ibland kan samhället inte hantera förändringen med de verktyg som redan uppfunnits. Vi kan inte leva i ett nytt samhälle med hjälp av gamla verktyg. Det leder till segregation, ineffektivitet och stagnation. Social innovation är snabbare än politik. Det är ett kraftfullt verktyg som ger gör att entreprenöriella medborgare faktiskt själva kan förändra sina liv. Och det är så det ska vara. Social innovation bör komma inifrån – för medborgare, från medborgare.

  1. Vad gör ert projekt viktigt?

Vi utmanar de gamla traditionella och ineffektiva pedagogiska verktygen, som för länge har använts för att lära invandrare svenska. Tillsammans med SFI-elever (svenska för invandrare) och SFI-lärare vi har utvecklat ett pedagogiskt verktyg som följer Skolverkets läroplan för SFI och som bygger på dagens modernaste teknik, pedagogik och inlärningsmetoder. SFI-eleverna och SFI-lärarna är de enda som till 100% vet hur gamla pedagogiska verktyg fungerar och inte fungerar. Våra produkter är utvecklade baserat på en samskapande process mellan lärare, elever, affärsutvecklare och pedagoger, mm.

  1. Vad är fightas ni för?

Ett mer effektivt system för integration genom inlärning av det svenska språket.  Vi är övertygade om att våra produkter kommer att förbättra resultaten av SFI och på så sätt spara samhället pengar.

Läs mer om projektet här: http://aktivsvenska.com/

[JS1]Stämmer det?Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter