06
okt | 17:43

NOVA nominerats i Design S

6 oktober,17:43 av Max Parknäs

design-s-1

Igår tillkännagavs att NOVA – Verktyg och metoder för normkreativ innovation, nominerats i designtävlingen Design S, Sveriges främsta och bredaste designutmärkelse, i kategorin Hållbart samhälle. Nästa tisdag är det vernissage för en utställning av de nominerade bidragen på ArkDes i Stockholm. Vinnarna koras den 23 november. Läs mer här.

Om NOVA – Verktyg och metoder för normkreativ innovation 

NOVA innehåller konkreta verktyg och handfasta metoder för alla som vill skapa normkreativa lösningar – det vill säga lösningar som är inkluderande, tillgängliga och hållbara.

Produkter, tjänster, miljöer och andra lösningar begränsar idag många människor för att de skapats utifrån en alltför snäv förståelser för användares verkliga behov. En anledning är att det ofta saknas kunskap om hur normer och värderingar påverkar resultatet av innovations- och utvecklingsarbete. Det här materialet stödjer utvecklare i att både analysera brukares behov, och omsätta kunskapen i nytänkande och värdeskapande lösningar.

Fokus är på normer som diskriminerar, men egentligen är innehållet användbart i alla innovationssammanhang. All verklig innovation handlar ju om att utmana normer!

NOVA består av en box med 52 metodkort. Storleken på boxen är 120×190 mm.

Ladda ned smakprov av NOVA!

NOVA – Verktyg och metoder för normkreativ innovation
Uppdragsgivare: Vinnova
Författare: Åsa Wikberg Nilsson, Karin Ehrnberger, Marcus Jahnke, Mariana Alves Silva
Grafisk formgivning: Alexandra Falagara, Brita Lindvall Leitmann, Mariana Alves Silva, Åsa Wikberg Nilsson,
Fotograf: Patriez Van der WensInga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter