19
aug | 07:05

Delat kontor åt alla

19 augusti,07:05 av Erik Borälv

Coworking spaces – delade kontor – är något som liknar ett vanligt kontor men som flera personer och företag delar på. Men det är mer än bord och stolar. Ett av Londons framgångsrika delade kontor berättar om vad som skiljer dem åt från alla andra.


James Layfield, founder and CEO of Central Working, talks to The Guardian’s Jemima Kiss about his membership-based club for start-ups, enabling entrepreneurs to move from zeros to heroes and his drive to change the world – ’just a tiny bit’.

P1030497
Inne på Central Working, Shoreditch.

Intervjun med Layfield om hans Central Working i London tar upp ett par bra frågor och saker de har lärt sig:

  • Man vänder sig inte enbart till tech startups utan välkomnar företag och personer av alla slag. Anledningen är att man är säker på att alla (inte bara laptopfolket) kommer att arbeta i sådana miljöer, även de som idag har traditionella kontor (banker etc).
  • Man bygger sina kontor för att folk ska känna sig hemma. Det betyder att man designar och konstruerar egna möbler – standardkontorsmöbler ger inte denna känsla som James menar är ”fairly bulky, is about dividing and separating”.
  • Man ser till att möbler och utrymmet uppmuntrar till samarbete, på olika sätt.
  • Att coworking spaces existerar beror på att det finns molntjänster, säger de. Detta har varit en starkt drivande orsak.
  • Som organisatör av ett kontor ser de vad som fattas i systemet, speciellt för nya företag (startups). För UK så handlar det till största delen om bankerna – hur lång tid det tar att få ett konto, hur lån och dialogen mot bank fungerar om man är en startup etc.
  • Efterfrågan är fortsatt stor. De har som plan att inom kort ha 35 coworking spaces över hela världen.

P1030491
Mötesrum på Central Working, dörrarna kopierade efter en annan berömd no. 10.

Denna blogg har tidigare skrivit om Coworking – mer än mingel och kaffedrickande. och Co-working i London. SvD har haft en serie artiklar som handlar om personer som jobbar hemifrån eller är frilansare/ensamföretagare. De grupperna har behov av kontakter och flexibilitet:Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter