22
apr | 14:17

Miljöer som producerar innovationer

22 april,14:17 av Peter Svensson

I Silicon Valley så tar även de högst upp i näringskedjan ett första möte med en okänd. Varför? En möjlig förklaring är att i en så dynamisk miljö så kan den där okända kvinnan eller mannen vara din chef om ett år. Tex så startas Facebook av en okänd student och några år senare så är Zuckerberg det hetaste namnet i Silicon Valley.

Hur uppstår alla dessa innovationer i miljöer som Silicon Valley? Jo det finns ett antal faktorer som måste finnas på plats, som tex universitet och en entreprenörskapskultur. Men själva innovationerna uppstår genom möten mellan människor. Stockholm har just nu en ovanligt stark entreprenörskapskultur och start-up scen men det finns inte några naturliga mötesplatser för de som är intresserade av att starta företag eller innovera. Positivt är att antalet virtuella möteplatser såsom BarCamp, hackathons, Start-up Day har ökat markant det senaste året. Kanske det går att locka Google till att öppna ett campus i centrala Stockholm såsom det har gjort i London?

Steven Johnsons syn på innovationsmiljöer:Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter