24
nov | 10:28

”Jag har inte misslyckats. Jag har hittat 1000 sätt som inte funkar!”

24 november,10:28 av Anna Edwall

Glödlampans skapare Thomas Edison var ett stort fan av prototypande…. och det tog honom långt! Testa alltid dina idéer innan lansering. Det ger grymma insikter och sparar tid, energi, pengar.  

Protypande var temat för programlabb 2 som gick av stapeln den 12 november. Tanken var att inspirera de 22 projekten att testa sina idéer och koncept genom att helt enkelt visa hur enkelt det är att göra just det.

Protypande handlar inte om att bygga fullskaliga versioner av projekt. Du behöver inte heller köra igenom hela konceptet. Fokusera t ex på den klurigaste delen.

Varför prototypa?

  • Du kan bokstavligen TA på dina idéer
  • Genom att testa tidigt lär du dig vad som funkar och vad som borde funka bättre
  • Det är ett bra sätt att engagera användare såväl som stakeholders i utvecklingsarbetet
  • Du får bättre idéer

 

Under programlabbet diskuterades vad som egentligen skiljer en protyp från en pilot. Christian Bason, CEO Danish Design Center, har gjort en enkel översikt:

Prototyping vs Piloting

Är du sugen på att kolla in några av projektens kreativa prototyper? Vi kommer inom kort att lägga upp en länk till några prototypfilmer som projekten gjort här.Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter