16
feb | 14:00

Matmissionen on a mission!

16 februari,14:00 av Anna Edwall

Matmissionen har nu haft öppet sedan den 8 december och har redan fått ett stort antal medlemmar och tillika kunder. Butiken har efter två månader mer än 1000 medlemmar och har haft 15 deltagare i arbetsintegration. Under samma period har de tagit hand om 45 ton funktionellt livsmedelssvinn.

Matmissionen har också haft en god försäljning med 6000 kundköp under de första två månaderna. För att minska kötiderna för kunderna kommer de nu att installera en andra kassa till i butiken.

Matmissionen är en matbutik för mat som ligger nära utgångsdatum. Butiken är ett samarbete mellan Axfood och Stockholms Stadsmission. Vinnova är delfinansiär.

PS. Du kan även följa butiken och se aktuella varuklipp på facebooksidan: MatmissionenInga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter