02
mar | 13:46

Vi kör innovationsworkshops!

2 mars,13:46 av Anna Edwall

Inom programmet Social innovation har vi denna vända testat ett lite nytt grepp för att utkristallisera vilka innovationsprojekt vi ska satsa på under 2016.

För en mer effektiv och transparent sållningsprocess tog vi emot och bedömde videopitchar löpande under en tre veckorsperiod i jan-feb. (Vi fick in runt 600 ansökningar under 2015 bland annat därför testar vi nu detta grepp.)

Ca 22 externa experter bedömde innovationsgraden i inkomna förslag. Detta resulterade i 40 innovationsprojekt som nu får chansen att skicka in en skriftlig ansökan, varav 20 innovationsprojekt kommer att beviljas finansiering.

För att öka samarbetsgraden och uppmana projekten att hitta synergier sinsemellan, och samtidigt passa på att lyfta perspektiv som är viktiga enligt oss, har vi denna gång erbjudit en innovationsworkshop för alla de 40 som gått vidare.

Under 2 dagar i februari varvades föreläsningar med workshops. Perspektiv på hållbara finansierings- och verksamhetsmodeller, effektmätning och innovationsprocessen lyftes fram och dissekerades av deltagarna. Det hela avslutades med att några initiativ fick pitcha sina projekt inför resten av gruppen.

Jag tror stenhårt på samarbete och ett agilt förhållningssätt när det kommer till dessa frågor!

Inför nästa utlysning har vi en idé (obs ej beslutat om ännu!) om att crowdsourca teman från er därute och kanske erbjuda stödcheckar från inkubatorer jämte sedvanlig finansiering. Detta för att aktivera alla inkubatorer i arbetet med det sociala kontraktet och allas vårt gemensamma.

Vi vill arbeta mer användardrivet i olika nivåer helt enkelt. Hör gärna av dig om du har några idéer. Vi återkommer hursomhelst med nya erbjudanden.

 

 Inga kommentarer har lämnats ännu

Du kan bli först att kommentera!

Kommentera

Regler för kommentarer »

XHTML: Dessa taggar går att använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Om blogg.vinnova.se
Bloggen ägs, utvecklas och förvaltas av Vinnova, Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Genom Vinnovas blogg vill vi ha en öppen dialog med vår omvärld, belysa våra sakfrågor och ta till vara på frågor och åsikter om oss.

Läs mer »
Facebook
Twitter